Gå till Startsida
Sök (mobil)
  1. Gammelstilla Whisky
Område:Torsåker

Gammelstilla Whisky

I Gammelstilla gör man svensk whisky med kärleksfull omsorg. Låt dig guidas i destilleriet bland ekfat, kopparpannor och mäskdoft, och avrunda gärna med provsmakning. Intill hittar du Gammelstilla Café med både hembakat och hemlagat.

Snabbfakta

Naturnära
Året runt
Sjönära
Skogsmiljö

Beskrivning

De guidade visningarna är populära, så det är bra om du bokar i förväg. Först får du en kort guidning av den historiska bruksmiljön i Gammelstilla och sedan tar destilleriets eldsjälar dig med på en tur in i whiskyns förlovande land. Du får veta hur man gör whisky i just Gammelstilla. Du får också provsmaka det som produceras. Destilleriet är inrymt i Vita magasinet, ett vackert slaggstenshus från 1700-talet. Magasinets kulturvärde gjorde att man valde att specialbygga destilleriets kopparpannor, eftersom dörrarna var små och klassiska kopparpannor är stora. Ställplatserna sköter Gammelstilla Whisky och de kostar med el 150kr/natt och utan el 75kr/natt. (Vi är tydligen billigast i Sverige)

Bra att veta

Öppettider

Se hemsidan för aktuella öppettider

Prisinformation

Pris: Se hemsidan

Loading...

Gammelstilla whisky ligger 13 km sydost om Torsåker, 29 km söder om Sandviken och 28 km norr om Gysinge. Skyltad avfart från väg 272, Tidernas väg