Gå till Startsida
Sök (mobil)

Konst och museum

Spännande konstupplevelser och ett museum unikt i sitt slag. Här är några kulturpärlor du inte får missa!

Tryckpress på Rosenlöfs Tryckerimuseum i Kungsgården

Upptäck boktryckarkonsten på Rosenlöfs Tryckerimuseum

Det unika Rosenlöfs Tryckerimuseum i Kungsgården berättar den grafiska utvecklingens historia. Här får du uppleva hur en arbetsdag kunde se ut på dåtidens tryckeri. Museet är bevarat i sin helhet och du får följa processen från sätteriet, där all text sattes för hand, till tryckpressen och bokbinderiet där produkterna efterbearbetades.

Tallbo konstnärshem i Kungsfors

60 år konsthistoria på Tallbo i Kungsfors

I samlingarna på konstnärshemmet och ateljémuséet Tallbo ingår ett hundratal konstverk av Ecke Hedberg. Verken täcker hans drygt 60 år konstnärsliv och här finns även möbler och inredning som tillhört Ecke och hans familj. Varje sommar ordnas ett tiotal utställningar och program med sång, musik och konstföreläsningar.

Fönster i ett rum på Smedsgårdens bruksmuseum, Sandviken

Upplev dåtidens bostad på Bruksmuseet Smedsgården

På Bruksmuseet Smedsgården bjuds du som besökare in till bostäder från olika tidsepoker där du får uppleva hur arbetare och förmän levde vid sekelskiftet 1900 och på 40- och 50-talet. På vinden ligger en textilkammare och i byggnaden finns även ett bibliotek med litteratur av lokala författare samt ett litet skolmuseum där du får en inblick i hur elevernas skoldagar såg ut förr.

Sandvikens konsthall

Upplev samtidskonst på Sandvikens konsthall

I Kulturcentrum, Sandvikens levande kulturhus, ligger konsthallen som är en mötesplats för visuell konst. Här hålls utställningar, vernissage och föredrag. Vill du bredda kulturupplevelsen ligger stadsbiblioteket, kulturskolan och Folkets Hus under samma tak.

Upptäck mer konst och museum i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang