Gå till Startsida
Sök (mobil)

Cykla i Sandviken

I Sandviken finns ett stort utbud av cykelleder, här finns faktiskt några av landets främsta! Tack vare varierad svårighetsgrad finns något för både nybörjare och elitmotionärer. Det är bara att ta på hjälmen, hoppa upp på sadeln och börja trampa!

Skyltar från mountainbikebanor i Högbo Bruk

Cykling för alla åldrar i Högbos MTB Arena

Högbo MTB Arena har 15 banor med olika svårighetsgrad för att passa alla åldrar. Cykelstigarna är mellan tre och 45 kilometer långa och utgår från fyra olika startplatser med informationstavlor, grillplatser och vindskydd. Är du nybörjare i spåren kan du boka in dig på teknikträning och saknar du utrustning kan du hyra nyservad cykel i en storlek som passar dig.

Liftburen cykling på flowleder i Kungsberget

Inte ska väl en skidanläggning stå tom på sommaren! I stället intas Kungsberget av cykelsugna som vill testa på den liftburna ledcyklingen. Här kan du cykla crosscountry och på så kallade flowleder som är mjuka, enkla och familjevänliga. Liftarna tar er upp på berget där ni sedan kan välja leder med olika lutning, beroende på hur snabbt ni vill åka. Har ni ingen egen utrustning finns både cyklar och hjälmar till uthyrning.

Cyklist i skogen.

Biking Gästrikland

Vad sägs om 40 MTB-banor och 380 kilometer sammanhängande, uppskyltad cykelled? Biking Gästrikland knyter samman Gästriklands cykelleder med befintliga cykeldestinationer som Högbo, Kungsberget, Bergby i Gävle samt leder i Ockelbo och Jädraås. Biking Gästrikland innefattar även boenden i anslutning till destinationerna och skapar en helhetsupplevelse för dig som vill bikepacka i Sandviken och Gästrikland.

Två personer som tar en rast från cyklingen på en skogsväg

Med Naturkartan planerar du enkelt din cykelsemester

Planerar du cykelsemester i Gästrikland? Missa inte att ladda ner appen Naturkartan, den är gratis! Här får du inte bara kartor och information om cykel-, paddling-, eller vandringsleder utan här ryms även naturreservat, rastplatser, badplatser, hamnar, caféer och boenden. Vill du inte ha appen finns all information på hemsidan naturkartan.se.

Upptäck cykelleder via Naturkartan

Cykling i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang