Gå till Startsida
Sök (mobil)

Skidåkning för alla

Flacka backar och kuperade spår eller fartfylld åkning i branta backar och puckelpist. I Sandviken finns skidåkning för alla smaker och åldrar.

Person som åker längdskidor

Rekordlång skidsäsong i Högbo

Vad sägs om att börja åka skidor innan snön lagt sig på backen? Tack vare konstsnö i Högbo Ski-Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du åka skidor i det två kilometer långa spåret med rekordtidig start redan i november. Du kan åka både klassisk stil och skate i flacka och kuperade skidspår. Med över 50 kilometer längdskidspår kallas Högbo bruk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som även är officiellt Vasaloppscenter, för Gästriklands skidparadis. Här kan hela familjen njuta av vinteridyllen och du är aldrig långt ifrån ett vindskydd eller en rastplats. På Sportcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hyra utrustning. Här hittar du även spårkartor och skidkort. Är du frusen efter skidturen kan du njuta av en lugn stund i brukets bastu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som du har fri tillgång till som innehavare av skidkort.

Utsikt från en av nedfarterna i Kungsberget

Alpinåkning i Kungsberget

I Kungsberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns 25 backar, 16 liftar och två längdskidspår. Här kan både nybörjare och experter åka skidor. För barn finns både skidskola och skidkarusell och för de våghalsiga finns flera branta backar, puckelpist och park med boxar, hopp och rails. Flera av backarna har dessutom öppet för kvällsåkning. Bo kan du göra i något av de familjevänliga lägenhetsområden som ligger i direkt anslutning till backarna, perfekt när trötta ben behöver vila efter fartfyllda åk på skidor eller snowboard. Vill du inte laga mat i lägenheten finns ett stort utbud av restauranger och barer med utbud som pizza, korv, hamburgare, våfflor och husmanskost. Saknar du utrustning finns allt du behöver att hyra. Sommartid byts skidåkare ut mot MTB-cyklister, missa inte att uppleva Kungsberget även då!

Nypreparerat skidspår i Högbo Bruk

Längdskidspår

På flera platser i kommunen hittar du dagsspår och elljusspår i varierade längder för både fri och klassisk stil. På sandviken.se hittar du information om motionsspår i Sandviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med omnejd.

Hitta fler vinteraktiviteter i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang