Gå till Startsida
Sök (mobil)

Susa fram på skridskor

Familjevänliga skridskoturer på gnistrande naturis eller bandyhäng i Göransson Arena. Följ vår guide för den ultimata skridskoupplevelsen i Sandviken med omnejd.

Långfärdsskridsobana på Storsjön

Skridskor på gnistrande Storsjön

På Storsjön kan du åka långfärdsskridskor på en cirka 15 kilometer lång bana med startpunkter från Hedåsbadet i Sandviken och Strandbaden i Årsunda.

Skridskoåkning på en sjö

Familjevänlig åkning på Dammsjön

I Högbo kan hela familjen njuta av en skridskotur på Dammsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Banan är cirka 400 meter med startplats vid kanotcentralen. Utrustning som långfärdsskridskor, sparkstötting och säkerhetsutrustning går att hyra på Sportcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i anslutning till banan.

Personer som åker långfärdsskridskor på en plogad bana

Tura och rasta på Öjarens rundbana

Öjaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en plogad rundbana på cirka 4 kilometer med anslutning från Svartviken, Första Badplatsen och Båthusviken. Vid Hjärtön kan du ansluta till en kortare bana på 1,5 kilometer som går vid Digeröviken. Banorna passerar fyra rastplatser och fyra raststugor. God skridskotur!

bandyklubba och bandybollar

Åk i ishall eller på spolade utebanor

I Göransson Arena och Jernvallens Ishall är du välkommen på allmänhetens åkning. Åkning i arenan passar dig som vill lira med klubba och bandyboll, är du i stället mer sugen på spel med puck är ishallen stället för dig. För dig som vill spontanidrotta finns flera spolade isar runt om i kommunen. Mer om allmänhetens åkning och spolade isbanor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vintersol som lyser över en frusen sjö

Säkerhet på naturis

I Sandviken är både Öjaren och Storsjön populära destinationer för skridskoturer på naturis. Viktigt att tänka på är att åkning sker på egen risk och du bör ha med dig säkerhetsutrustning som isdubbar och livlina. Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du säkert ger dig ut på isarna.

Hitta fler vinteraktiviteter i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang