Gå till Startsida
Sök (mobil)

Susa fram på skridskor

Familjevänliga skridskoturer på gnistrande naturis eller bandy- och hockeyhäng i Göransson Arena eller Jernvallens Ishall. Följ vår guide för den ultimata skridskoupplevelsen i Sandviken med omnejd.

Vintersol som lyser över en frusen sjö

Naturisar

I Sandviken är både Öjaren och Storsjön populära destinationer för skridskoturer på naturis. Viktigt att tänka på är att åkning sker på egen risk och du bör ha med dig säkerhetsutrustning som isdubbar och livlina. Sällskap är otroligt viktigt för säkerheten, dessutom blir ju turen extra trevlig i glada vänners lag! Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur du säkert ger dig ut på isarna.

Personer som åker långfärdsskridskor på en plogad bana

Ta en längre tur på gnistrande Storsjön

Storsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du åka långfärdsskridskor på en cirka 15 kilometer lång bana med startpunkter från Hedåsbadet i Sandviken och Strandbaden i Årsunda. Parkering och bänkar där du kan snöra på dig skridskorna finns vid båda platserna. På Gulf i Årsunda kan vuxna hyra både skor och skridskor, ungdomar kan låna utrustning gratis. Banans säkerhet kontrolleras av Årsunda IF, så med sunt förnuft är det bara för dig att snöra på dig skridskorna, knäppa hjälmen och bege dig ut!

Skridskoåkning på en sjö

Familjevänlig åkning på Dammsjön i Högbo

I Högbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan hela familjen njuta av en skridskotur på Dammsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Banan är cirka 500 meter med startpunkt vid kanotcentralen. Utrustning som långfärdsskridskor, sparkstötting och säkerhetsutrustning går att hyra på Sportcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i anslutning till banan. Efter åkturen kan du njuta av bruksmiljön med anor från 1630-talet. Unna dig en värmande soppa på café Gruvstugan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., klappa djur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och lek i Sigrids Hage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller besök Björk and Berries Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. väldoftande butik.

Långfärdsskridsobana på Storsjön

Tura och rasta på Öjarens rundbana

Öjaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en plogad rundbana på cirka 4,5 kilometer med anslutning från Svartviken, Första Badplatsen och Båthusviken. Vid Hjärtön kan du ansluta till en kortare bana på 1,5 kilometer som går vid Digeröviken. Totalt passerar du fyra rastplatser och fyra raststugor när du åker på rundbanan. God skridskotur!

bandyklubba och bandybollar

Åk i ishall eller spontanidrotta på spolade utebanor

I Göransson Arena och Jernvallens Ishall är du välkommen på allmänhetens åkning. Åkning i arenan passar dig som vill lira med klubba och bandyboll, är du i stället mer sugen på klubba och puck är ishallen stället för dig. För dig som vill spontanidrotta finns flera spolade isar runt om i kommunen. Mer om allmänhetens åkning och spolade isbanor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta fler vinteraktiviteter i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang