Gå till Startsida
Sök (mobil)
Gård med träd i centrum
  1. Ett sovrum med två enkelsängar
  2. Ett vitt hus med röd dörr och gröna knutar
  3. En cafédisk där det står bakverk på hyllorna
  4. Ett sovrum med två enkelsängar
Område:TorsåkerHofors

Mårtens i Hästbo

När glassen är gettegod En sagolikt vacker natur omger Mårtens Gård i Hästbo. En knapp timmes resväg från Gävles puls hittar du lugnet på gårdens bed and breakfast och det är lätt att låta tankarna vandra iväg till Astrid Lindgrens Bullerbyn när du gör ett besök. På gården bor familjen Jansson, men här hittar du också kärvänliga fyrbenta kamrater. Inte minst de fantastiska getterna som i allra högsta grad är involverade i Mårtens gårds verksamhet. Det är nämligen getterna som levererar en del av råvarorna till glassen som tillverkas på gården och säljs i cafét. Ett café som för övrigt bakar med kärlek, smör och säsongens råvaror.

Kontaktinformation

Snabbfakta

Parkeringsplats
Barnvänligt
Naturnära
Internet
Tillgång till kök
Skogsmiljö

Beskrivning

På gården Mårtens i Hästbo utanför Torsåker bor du i den vackra, gamla bagarstugan från 1800-talets början. Stugan har fem rum och åtta bäddar. Med vedspis i köket, en rymlig matsal och en härlig kakelugn i umgängesrummet är det här ett riktigt genuint Bed & Breakfast. Mårtens ligger naturskönt på en kulle nära den fågelrika Bysjön med sina vackra promenadstråk. I bagarstugans gemensamma matsal får du frukosten framdukad. I matsalen finns plats för tio matgäster och i det gemensamma köket kan du laga din egen mat. Bagarstugans fem sovrum är fördelade på hela 145 kvadratmeter. Väljer du rummet Magasinet får du egen ingång och här är även dina husdjur välkomna. Rummet har två bäddar, en soffgrupp med tv och ett litet pentry samt egen toalett och dusch. Inne i Bagarstugan finns det fyra rum med totalt sex bäddar. Här hittar du också sällskapsrummet där sittgrupper, tv, stereo och sällskapspel finns tillgängligt. På detta plan finns badrummet med toalett som du delar med husets övriga gäster. Vill du grilla på egen hand finns en uteplats med grill för åtta gäster. Du kan också nyttja gräsmattan utanför. Kubbspel med mera finns att låna. Självklart är parkeringen gratis liksom husets wifi.

Bra att veta

Öppettider

Året runt

Kapacitet

Antal våningar: 2

Antal rum: 5

Incheckning

15:00

Utcheckning

11:00

Loading...

Från Gävle: Åk E16 mot Falun, I Storvikskorsningen svänger du av mot Torsåker riks väg 68 som går mot Örebro i ca 15 km., Ta den andra avfarten mot Hästbo där tar du höger där det står Östansjövägen. Kör ca 900 meter och ta vänster där det står Spjutängsvägen, det är första gården på vänster sida med två vita hus. Från Falun: Åk E16 mot Hofors, åk igenom Hofors och ta höger där det står Torsåker i en rondell. Kör tills du kommer fram till väg 68, ta höger och kör mot Örebro ca 6 km och ta den andra avfarten mot Hästbo, där tar du höger mot Östansjövägen ca 900 meter och ta vänster där det står Spjutängsvägen, det är första gården på vänster sida med två vita hus. Från Avesta: Åk riksväg 68 mot Storvik, ca 45 km, ta vänster vid Hästbo och ta höger vid Östansjövägen, kör ca 900 meter och ta vänster vid Spjutängsvägen, det är första gården på vänster sida med två vita hus.