Gå till Startsida
Sök (mobil)
Område:Sandviken

Göransson Arena

Gigantisk inomhusarena med plats för ca 10 000 personer och en yta tre gånger större än Globens. Göransson Arena finns på Jernvallen, ett legendariskt idrottsområde i Sandviken och ett mecka för idrottsintresserade.

Snabbfakta

Restaurang
WC
Barnvänligt
Rökfritt
Handikappanpassat

Beskrivning

Göransson Arena är en så kallad multiarena och är unik i sitt slag vad gäller storlek, utformning och möjlighet till olika evenemang och möten inom idrott, kultur och näringsliv. Arenan används för föreningars elitverksamhet samt nyttjas för en mängd kulturella ändamål som konserter, konstutställningar, mässor samt konferenser och andra arrangemang av olika föreningar, företag och organisationer. Göransson Arena är ett nytt landmärke för Sandviken – beläget i hjärtat av Sverige. Göransson Arena byggdes av de Göranssonska stiftelserna och skänktes till Sandvikens kommun i maj 2009.

Loading...

BIL E16 från Gävle Ta avfart Trafikplats Sandviken Östra från väg 68/E16. I rondellen tar du 2:a avfarten in på Mossvägen. Fortsätt in på Fredriksgatan. Sväng vänster till Sveavägen. Sväng höger till Sätragatan. E16 från Falun Vid korsning Trafikplats Sandviken Västra, Kör i högerfilen och följ skyltarna mot väg 272/Gysinge/Sandviken V C. Kör in på Gävlevägen. I rondellen tar du 1:a avfarten in på Västerled. I rondellen tar du 3:e avfarten in på Sätragatan.