Gå till Startsida
Sök (mobil)
Område:Torsåker

Gjusberget - en topptur via Gästrikeleden

Gjusberget når du via en kort vandring på Gästrikeleden. På toppen kan du rasta i en röd liten stuga. Utanför stugan finns bänkar och bord och möjligheter att grilla.

Kontaktinformation

Snabbfakta

Naturnära
Året runt
Skogsmiljö
Låg

Beskrivning

Genom att kombinera en tur på Gästrikeleden och en promenad på grusvägen nedanför berget så får du en runda på drygt 2 km. Gjusberget når du via Gästrikeleden antingen genom att gå leden knappa kilometern norrifrån eller så tar du den lite kortare men brantare leddelen söderifrån. Går du norrifrån passerar du omväxlande genom tall-, björk- och granskog. Söder om Gjusberget går leden raskt nedför över berghällar och mellan knotiga björkar.

Bra att veta

Öppettider

Året runt

Loading...

Det är enkelt att hitta till Gjusberget. Gästrikeleden svänger av från Lindesbergsvägen in på en mindre grusväg. Du kan ta bilen till punkten där leden viker av från grusvägen i skogen norr om Gjusberget. Där finns en liten parkering och leden slingrar sig in mellan en välkomnande portal av högresta tallar. Fortsätter du med bilen på grusvägen en bit till så kommer du snart till punkten där leden kommer ned från Gjusberget. Båda är fina att starta från.