Gå till Startsida
Sök (mobil)
Discgolfkorg vid dammar på banan vid Stora Vall.
  1. Man som spelar discgolf.
  2. Kvinna som kastar frisbeedisc.
  3. Man som kastar frisbeedisc med en discgolfkorg i förgrunden.
  4. Discgolfkorg på banan vid Stora Vall.
Område:Gävle stad

Discgolf vid Stora Vall

Välkommen till Stora Valls discgolfbana i centrala Gävle! Beläget mellan E4an och stadsparken Boulognerskogen, alldeles bredvid högskolan, breder Stora Valls discgolfbana ut sig.

Snabbfakta

Sommar
Barnvänligt
Höst
Vår
Skogsmiljö

Beskrivning

Banan är en lagom utmanande 18-hålsbana med blandad park- och skogsmiljö. Hålen är varierande i både längd och svårighetsgrad men är utmanande för såväl nybörjare som mer rutinerade spelare. För det mesta är terrängen platt men en del elevation förekommer. Eftersom att banan ligger nära Gavleån så är vatten ett naturligt hinder som genomsyrar många av banans hål. En del dammar ligger även insprängda på en några hål för ökad svårighetsgrad. Att spela på banan är gratis men ett medlemskap i Gefle Frisbee Disc Club uppmuntras. Sök efter ”Gefle Frisbee Disc Club” på facebook för att få nyheter om vad som händer i klubben. Klubben organiserar en veckotävling varje vecka där man får vara med och spela även om man inte är medlem samt ett klubbmästerskap mot slutet av hösten. Från hål 17 och tvärs över Gavleån ligger en badplats om man vill svalka sig efter en varm runda. Boulognerskogen ligger en kort promenad från banan där man kan fika, spela minigolf och släppa loss barnen i den populära lekparken. Vill man sedan fortsätta in mot centrala Gävle till fots så tar det ungefär 15 minuter.

Bra att veta

Prisinformation

Pris: Gratis att spela - men bli gärna medlem i Gefle Frisbee Disc Club!

Loading...

För att komma till banan från E4an så tar man Gävles centrala avfart. Man håller sedan höger och följer skyltar mot centrum. Efter påfarten så kommer en rondell där man ska svänga höger. På höger sida ligger då teknikparken där det finns besöksparkering.