Gå till Startsida
Sök (mobil)
Område:Storvik

Kvarnbackens Teknik & Prylmuseum

Muséet drivs helt i privat regi och här finns en stor unik samling av teknik- och kuriosaprylar från 1800-talet fram till våra dagar. Museet har öppet sommartid och vid förbokade besök.

Kontaktinformation

Kvarnvägen 11
812 30 Storvik

Snabbfakta

Sommar

Beskrivning

Samlingarna har tillkommit på grund av ett mycket stort intresse för gammal teknik och ger därför en överskådlig bild av hur utvecklingen skett av ett antal av de tekniska apparater vi idag använder. Samlingen visar även prov på den uppfinningsförmåga som fanns, när materialet var dyrt men arbetskraften billig, då det ingår ett antal hemtillverkade apparater i samlingarna. Museet är uppdelat på ett antal avdelningar - Morfars leksaker finns att beskåda på leksaksavdelnigen - Musikavdelningen ger prov på grammofonens utveckling från den första Edisonfonografen - Telefonens utveckling från och med den första Belltelefonen kan du se på telefonavdelningen. Museet har även en omfattande radioteknisk avdelning, avdelningar för skönhetsvård, hemsjukvård "kvacksalveri", motor, cykel, brandförsvar m.m. I anslutning till museet finns även en gammeldags diversehandel.

Bra att veta

Öppettider

Varierande öppettider under sommaren och perioden juni till slutet av augusti. Ring gärna före besök och besök kan även förbokas utöver ordinarie tider.

Loading...