Gå till Startsida
Sök (mobil)

Bada i Sandviken

Svalkande dopp under sommarens heta dagar, fartfyllda åk i vattenrutschbanor eller iskalla vinterbad? I Sandviken finns badmöjligheter för alla – året runt.

Se utomhusbad på Naturkartan

Badbrygga för vinterbad i Dammsjön i Högbo Bruk

Iskallt vinterbad i Dammsjön

För dig som inte behöver värme och solsken för ett dopp i det blå är Dammsjön i Högbo ett hett, eller snarare iskallt, tips. Precis nedanför Högbo Bruks kiosk finns en brygga med badstege som ligger i året runt, perfekt för dig som uppskattar bad omgiven av is och snö. Kanske behöver du svalka dig efter en svettig tur i Högbos längdskidspår Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ser du fram emot att värma dig i brukets bastu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.? Oavsett är det en upplevelse väl värt att skryta om efteråt, varför inte som samtalsämne under en lunch på Högbo Qvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.?

Forsen Parkbadet i Sandviken

Spännande äventyr på Parkbadet

I anslutning till stadsparken ligger Parkbadet. Här kan stora som små ta ett dopp i någon av de fem bassängerna. För de lite äldre finns forsar, vattenrutschkanor, klättervägg och hopptorn och de allra minsta kan hänga med Mamma Mu i den interaktiva barnbassängen. Två gånger i timmen går det dessutom höga vågor i äventyrsbassängen. Här finns både gym och relaxavdelning och är du sugen på kaffe, fikabröd eller en bit mat kan du köpa det i Café Parken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bryggbad Årsunda Strandbaden

Två kilometer sandstrand på Gästriklands Riviera

I Årsunda ligger Gästriklands Riviera Strandbaden. På somrarna fylls stranden med såväl lokalbor som turister som vill uppleva den mellansvenska idyllen. Strandbaden erbjuder en av Storsjöns bästa stränder med sin två kilometer långa sandstrand, badbrygga och funktionsanpassade badramp. Här kan du även spela minigolf och boule samt leka i lekpark. För dig som vill bo kvar finns året runt-camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med stugor och husbilsplatser och ett vandrarhem. På stranden ligger även Restaurang Strandbaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan fika och äta lunch och middag. När du ändå är i Årsunda kan du passa på att besöka Vikingagården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Gården, som är öppen några veckor varje sommar, tar dig tillbaka till 900-talet och vikingatiden. Här får du prova på livet som viking, äta vikingamat och testa att smida i järn.

Stranden vid Hedåsbadet, Storsjön, Sandviken

Familjevänligt strandbad med goda träningsmöjligheter

Längs Årsundavägen, i anslutning till Trebo motionsspår, ligger barn- och familjevänliga Hedåsbadet. Med sandstrand, badbrygga, volleybollplan och tillgänglighetsanpassat utegym har badplatsen blivit en av Sandvikens mest besökta. Hit kan du ta dig till fots, via cykel, bil eller båt eller varför inte ta husbilen och sova kvar på en av ställplatserna? För dig som är sugen på en glass, en kopp kaffe, fika eller en bit mat finns Hedåsens strandkrog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i direkt anslutning till stranden.

Sörtuttsbadet i Storsjön, Sandviken

Sörtuttsbadet – barnfamiljens mecka

Sörtuttsbadet är otroligt populärt bland Sandvikens barnfamiljer. Här kan du bada från brygga och i anslutning till stranden finns både glasskiosk och toalett. I närheten ligger restaurang Aqua Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som inte bara bjuder på vacker utsikt utan även vällagad mat. Vill du bo i närheten ligger Hotell Hedåsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på vägen ut mot stranden. Här har du tillgång till restaurang med en av Sandvikens största uteserveringar och med utsikt över SAIK:s golfbana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Utsikt över en sjö med ett berg i bakgrunden

Bada, paddla, grilla och fiska i Järbo

Är du på utflykt i är den familjevänliga badplatsen Hålldammen väl värt ett besök. Förutom ett svalkande bad kan du både paddla kajak och grilla. Har du barnvagnen med går den enkelt att ta sig fram med på den stora gräsmatta som finns i anslutning till stranden. Väl i Järbo är ett besök på Järbo Hembygdsgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en trevlig aktivitet där ni får ta del av äldre tiders levnadsvillkor. Att åka upp på Kungsberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och titta på utsikten är inte heller helt dumt, det är lika vackert sommar som vinter. För dig som gillar skog och natur finns här fina vandringsleder och tack vare flera sjöar och åar erbjuds ett stort utbud av fiskeplatser där vissa även är tillgänglighetsanpassade. I Kungsfors Herrgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du njuta av mat och dryck i anrik miljö och här erbjuds även logi för natten.

Hopptorn Storviksbadet Sandvikens kommun

Simma, hoppa och lek på nyrenoverade Storviksbadet

På nyrustade Storviksbadet finns allt du behöver för att njuta av sommarens lata dagar. Här finns inte mindre än fyra uppvärmda pooler, från plaskpool för de minsta till tre större bassänger med utrymme för motionssim, hopptorn samt lek och bus. Precis intill badet ligger Parkhallen som blivit en mötesplats för idrott och rörelse. Vill du upptäcka lite mer av Storvik kanske ett besök på Wetterlings Yxfabrik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan vara ett trevligt besöksmål. Här har man tillverkat yxor sedan 1800-talet vilket gör yxfabriken till Sveriges äldsta.

Fler badplatser

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang