Gå till Startsida
Sök (mobil)

För barnfamiljer

Bada i äventyrsbadet, upplev naturen i nationalparken i Gysinge eller lindra myror i brallan på lekpark eller i skaterampen. Här är några guldkorn barnfamiljen inte får missa under sin vistelse i Sandviken.

Lekparken Sigrids Hage i Högbo

Träffa djur, lek i lekpark och bada i friluftsmeckat Högbo

Högbo Bruk har blivit ett nav för Sandvikens barnfamiljer. Här kan rastlösa ben springa av sig och hälsa på det gamla ångloket Styrbjörn i lekparken Sigrids Hage, hela familjen kan spela en omgång minigolf och i smådjursparken kan du bland annat hälsa på får, getter, kaniner, hästar och alpackor. Om somrarna hänger familjer vid solbänkarna på badstranden och om vintrarna går pulkorna varma i den välbesökta pulkabacken och i den nyöppnade skidlekparken. I Högbo finns ett stort utbud av friluftsaktiviteter. Du kan till exempel hyra kanot, cykla mountainbike i MTB-arenan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vandra på någon av de utmärkta lederna. På Högbo Qvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du köpa glass och mat tillverkad av lokalt producerade råvaror och är du shoppingsugen finns ett stort utbud av lokalt producerade hantverk hos Sméjohan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i Glashyttan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i Gårdshandeln Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Personer som badar i äventyrsbassäng på Parkbadet

Full fart bland forsar och vågor på Parkbadets äventyrsbad

I anslutning till stadsparken ligger Parkbadet. Här kan stora små ta ett dopp i någon av de fem bassängerna. För de lite äldre finns forsar, vattenrutschkanor, klättervägg och hopptorn. De allra minsta kan hänga med Mamma Mu i den interaktiva barnbassängen. Dessutom går det två gånger i timmen höga vågor i äventyrsbassängen. Här finns både relaxavdelning och gym för föräldrar som behöver lite egentid. Blir du hungrig efter allt badande kan du köpa både fika och mat I Café Parken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Naturum Färnebofjärden

Gå på småkrypssafari med Naturum Färnebofjärden

I Gysinge ligger Naturum Färnebofjärden som är nationalparkens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. besökscentrum. I utställningar och aktiviteter för hela familjen får ni lära er mer om de djur och växter samt den geologi och kulturhistoria som format området. Du kan till exempel besöka Herr Bäver i sin hydda, hänga med på ugglekväll eller gå på småkrypssafari. I nationalparken kan du vandra på Gästrikeleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och cirka 600 meter från Gysinge Bruk kan du ta del av industrihistorien och gå över järnvägsbroarna som under 1900-talet var en del av järnvägslänken Sala-Gävle. Precis intill Naturum ligger Café Udden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan köpa enklare måltider och fika.

Barn som åker sparkcykel i skateboardparken på Jernvallen

Trixa och flippa i Sandvikens skatepark

Mellan Jernvallen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Göransson Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger en 600 kvadratmeter stor skatepark i betong. Parken innehåller bland annat en bowl, en streetytan med trapp, flera olika curbs, en pyramid och en manualpad. Besöker du Sandviken vintertid när skateparken ligger gömd under snö och is? Misströsta inte! I Jernvallen-området och på Göransson Arena kan du åka skridskor både inomhus och utomhus på allmänhetens åkning.

barn leker i stadsparken

Lek och picknicka i Stadsparkens grönska

I Sandvikens stadspark kan du inte bara spela frisbeegolf eller ha picknick i grönskan, här finns också en av stadens största lekparker med bland annat klätterställningar, rutschkanor, flertalet gungställningar och en linbana. Ett stenkast bort ligger Sandvikens centrum där du både kan shoppa, äta och fika. På andra sidan kanalen ligger det lokala bageriet Hansens café och bageri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som både erbjuder fika och lunch.

Upptäck mer för barn och familj

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang