Gå till Startsida
Sök (mobil)

Träna i Sandviken

I Sandviken är träning och motion nära till hands vinter som sommar. Vad sägs om inomhuspadel, skidåkning eller gym när snön ligger tät eller utomhuspadel, golf och eller träning i utegym under sommarhalvåret.

Närbild på golfklubba och boll

Fina golfupplevelser på SAIK och Högbo golfklubb

I Trebo hittar du SAIK golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här är 18-hålsbanan uppdelad på två 9-hålsslingor där den ena är pay and play och den andra är handikapp-slopad. I direkt anslutning till golfbanan ligger hotell Hedåsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med restaurang och inbjudande uteservering. I Högbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en kombinerad park- och skogsbana med totalt 27 hål uppdelade på en 18- och en 9-hålsbana. Här finns även övningsbunker, pitchinggreen och puttinggreener. I anslutning till golfbanan ligger Golfkrogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du både kan fika och äta mat. Har du med dig ett icke-golfande sällskap finns gott om saker att göra i Högbo under tiden du spelar. Varför inte shoppa i Gårdshandeln Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., leka i lekparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller bada vid den handikappanpassade badstranden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Personer som spelar padel

Spela padel på både inom- och utomhusbanor

Självklart har padel-trenden spridit sig även till Sandviken! Här finns inte mindre än fyra anläggningar att spela på när suget blir för stort. I Högbo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du spela utomhus på antingen dubbel- eller singelbana och Högbo Padel har även inomhusbanor vid friidrottsområdet BJ Arena i stadsdelen Björksätra. För dig som befinner dig i Gysinge är Färnebo Gysinge Padel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. väl värt ett besök. Här kan du köpa enklare mat och dryck och har du barn med dig kan de lätt underhållas i hallens spelhörna. Padelbanor finns även på Kungsberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här kan du pausa vandringen eller cyklingen och spela en match med vacker utsikt. Och du, har du glömt ditt racket hemma? Misströsta inte! Padelracketar och bollar finns att hyra vid samtliga anläggningar.

Längdskidåkare i Högbo Bruk

Elljusspår för löpning, promenader och skidåkning

I Sandviken elljusspår i varierande längd för promenader, löpning och skidåkning i Stensätra, Kungsberget, Högbo, Järbo, Storvik, Trebo, Årsunda och Österfärnebo. Högbo bruk har elljusspår i längder från 2,5 till 7,5 kilometer. Samtliga spår prepareras vintertid för både fri och klassisk stil och du har tillgång till vallabod och uppvärmda raststugor. Här finns dessutom omklädningsrum med både dusch och bastu. Trebos elljusspår är en 2,4 lång sträcka genom skogen längs Storsjöns strand. I Anslutning till motionsspåret finns både utegym och badstrand. I Kungsberget kan du som inte vill åka skidor alpint ta en tur på platten i det två kilometer långa elljusspåret.

Utegym i Sandvikens kommun

Träna när det passar dig på något av Sandvikens utegym

I Sandviken finns två utegym för dig som vill träna gratis och spontant, vilken tid på dygnet som helst. Vid badstranden Hedåsen, i anslutning till Trebo motionsspår, ligger ett tillgänglighetsanpassat utegym där redskapen är placerade och utformade så att vem som helst, oavsett funktionsförmåga, ska kunna använda dem. Du får dessutom den vackra utsikten över Storsjön som en extra krydda till din träning. Även i Högbo ligger utegymmet i närhet till naturen och med badstrand och motionsspår ett stenkast bort. Här kan du enkelt anpassa svårighetsgraden efter dina behov och du har gott om plats att röra dig på.

Träningspass på parkbadet i Sandviken

Sandvikens breda gymutbud möjliggör träning för alla

I Sandviken finns flera gym och träningsanläggningar och i det breda utbudet går det att hitta något för alla. Här finns både gymkedjor som Actic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Fitness24Seven Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt lokala gym som PTgymmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Jernvallen styrketräning och gym och Gästrike Gym och Fitness Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Parkbadet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett finns ett nyrenoverat, fullt utrustat gym med tillgång till gruppträning och PT. Åldersgränsen i gymmet är 16 år så när du tränar kanske ungdomarna kan hänga i äventyrsbadet och roa sig i virvelforsen, vattenrutschbanorna, vågmaskinen eller i hopptornet. Är du sugen på mer egentid kan du njuta av bastu och bubbelpool i relaxen efter träningen, eller varför inte unna dig en fika i Café Parken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kropp och själ

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang