Gå till Startsida
Sök (mobil)

Upplev Storsjön

Storsjön bjuder in till härliga familjeaktiviteter sommar som vinter. Bad, båtturer och långfärdsskridskor – här är upplevelserna du inte får missa!

Turbåten Emma på Storsjön i Sandviken

Kryssa mellan Storsjöns öar med den anrika båten MS Emma

Vad sägs om att kryssa mellan Sandvikens öar med och känna historiens vingslag med båten Emma som trafikerat Storsjöns vatten sedan början av 1900-talet? Det finns flera hållplatser att stiga ombord på och för den som behöver finns ramp för rullstol. Passa på att ta en fika ombord samtidigt som du njuter av vacker natur och varför inte hoppa av för ett stopp när båten lägger till i Årsunda? Turlista för MS Emma hittar du på msemma.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Brygga i Storsjön vid Strandbaden i Årsunda

Bada, spela minigolf och lek på Strandbaden

Två kilometer sandstrand, brygga och badramp. På Strandbaden flockas såväl Årsundabor som Sandvikare och turister som vill uppleva en av Storsjöns bästa badplatser. I anslutning till stranden ligger året runt-camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med ställplatser, stugor, vandrarhem och ett brett utbud av aktiviteter som minigolf, lekplatser och boule. I Kayakomaten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hyra både kajak, SUP och flytväst för en fridfull tur till Bångsbron för att köpa fika och spana på förbipasserande båtar. Är du en erfaren paddlare kan du ta en tur till Färsenön där vindskydd, eldplats och utedass finns.

Brygga i vattnet.

Bada från brygga på barnvänliga Hedåsen

Hedåsbadet är det perfekta stället för ett svalkande dopp efter en golfrunda på SAIK:s golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en löptur i Trebo motionsspår eller ett pass i det tillgänglighetsanpassade utegymmet som ligger i direkt anslutning till stranden. Badplatsen är barn- och familjevänlig och erbjuder bad från brygga och här finns volleybollplan för dig som blir för rastlös av att bara ligga och pressa i solen. Här ligger också Hedåsens Strandkrog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du kan köpa glass, fika, kaffe och mat och vill du övernatta ligger hotell Hedåsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nära.

Sörtuttsbadet i Storsjön, Sandviken

Paddla till familjevänliga Sörtuttsbadet

Det familjevänliga Sörtuttsbadet ligger längs Storsjöns västra strand. Den populära badplatsen erbjuder sandstrand och bad från brygga och i den lilla kiosken kan du köpa både fika och glass. Sörtutt är även slutmål för den 8,8 kilometer långa paddlingsled som går längs Jädraån från Hedgrinds båthamn. Vill du inte ta dig vattenvägen till Sörtutt går det bra att cykla, ta bilen eller bussen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Person som fiskar från en brygga

Berömt gösfiske i Storsjöns vatten

I Storsjön finns det rikliga mängder av abborre, nors, mört, björkna och gädda och gös. Den varma, grumliga och näringsrika sjön gör att gösen trivs extra bra och just gösfiske är något Storsjön blivit känd för. Här kan du fiska från båt eller från land, men var noga med att du köper rätt fiskekort för rätt metod. Fiskekort köper du enkelt via fiskerättsägarna Storsjöns Fiskevårdsområdes hemsida.

Långfärdsskridskor på Storsjön

Upplev svenska vinteridyllen på långfärdsskridskor

På Storsjön kan du åka långfärdskridskor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på den 15 kilometer långa banan med startpunkter från Strandbaden och Gulf-macken i Årsunda samt Hedåsbadet i Sandviken. Vid startplatserna finns informationsskyltar och bänkar där du kan snöra på dig skridskorna. Parkering finns vid Hedåsbadet och Strandbaden och vid den sistnämnda finns även camping och servering i anslutning. Skridskobanan sköts av Årsunda IF som även tillhandahåller kostnadsfri uthyrning av utrustning. Tänk på att alltid ha rätt utrustning med dig när du ger dig ut på isen och åt aldrig ensam.

Upptäck mer runt vatten

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang