Gå till Startsida
Sök (mobil)

10 sommartips

Utforska allt Sandviken har att erbjuda! Nedan har vi listat 10 tips på aktiviteter och utflykter för en minnesvärd sommar!

1. Emma

Kryssa mellan Storsjöns öar med den anrika båten M/S Emma som trafikerat sedan början av 1900-talet. Turer går till Trebo, Strandbaden i Årsunda, Gösholmen och Forsbacka från veckan efter midsommar till augusti.

2. Högbo Brukshotell Spa

Lämna vardagen bakom dig och låt spaet bli din fristad för avkoppling. Här hittar du den perfekta atmosfären för välbefinnande med stora loungeytor med öppen spis, bar, pooler, olika bastukoncept, fotbad och monsundusch.

3. Kungsberget

Inte ska väl en skidanläggning stå tom på sommaren! I stället intas Kungsberget av cykelsugna som vill testa på den liftburna ledcyklingen. Här cyklar du på så kallade flowleder som är mjuka, enkla och familjevänliga.

4. Björnskådning

I norra Gästrikland står en specialbyggd skogskoja där både björnar och andra djur skådats vid många tillfällen. Gömslet har utsikt åt tre håll och i den mossiga tallskogen kan en björn dyka upp när som helst. Vågar du?

5. Färnebofjärdens Nationalpark

Nationalparken vid nedre Dalälven är en mosaik av unika miljöer. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, fiskevatten, paddlingsstråk samt vindskydd och raststugor med övernattningsmöjlighet.

6. Bruksmiljöer

Upplev de historiska bruksmiljöerna i Gysinge, Hammarby och Högbo. Med bevarade byggnader, naturnära miljöer, lokal shopping och svårslagna matupplevelser finns något för alla intressen.

7. Högbo MTB-Arena

Cykla långt, kort, högt eller brett. På arenan hittar du rätt bana, vare sig du tränar inför ett lopp, söker utmaningar eller bara vill ha den allra bästa sjöutsikten. Ta med din egen cykel eller hyr på plats på Sportcentralen.

8. Årsunda Strandbad

Upplev en av Storsjöns bästa stränder med sin två kilometer långa sandstrand, badbrygga och funktionsanpassade badramp. Här kan du även spela minigolf och boule samt leka i lekpark.

9. Gästrikeleden

Vandra Gästrikeleden som slingrar sig som en cirkel runtom i Gästrikland. Leden är 27 mil lång och uppdelad i 32 etapper med varierade längder. Att Norrland och söder möts märks både på växt- och djurliv och på den varierade naturen.

10. Fiske

Testa fiskelyckan i ett av Sveriges bästa fiskevatten! Nedre Dalälven är ett 20 mil variationsrikt fiskeområde med ett 30-tal fiskearter. Älven består av örika sjöar, fjärdar och strida strömmar. Här finns chansen att fånga riktigt stor fisk.

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang