Gå till Startsida
Sök (mobil)

Curling-VM

Varmt välkommen till VM i curling för damer 18-26 mars i Sandviken! Under en dryg vecka ska 13 lag göra upp om guldet. Ett av dom är svenska Lag Hasselborg. Upplev curling i världsklass och folkfesten i arenan!

Njut av curling i världsklass

18-26 mars avgörs curling-VM för damer i Göransson Arena. Ett mästerskap på hemmaplan med spännande curling, magiska ögonblick och en folkfest med både VM-arena och eventyta – allt under samma tak. Upplev stämningen och heja fram vårt landslag!

Upplev Sandviken

Passa på att upptäcka mer under din vistelse i Sandviken. I och runt Sandviken finns många platser som är väl värda ett besök samt massor av aktiviteter och restauranger. Nedan har vi samlat några av våra bästa tips på smultronställen du inte får missa!

Sol över isen.

Mat & dryck

I Sandviken finns samlingsplatser för såväl barnfamiljen som för det partysugna kompisgänget. Passa på att äta och dricka gott på någon av Sandvikens restauranger mellan curlingmatcherna.

Natur, shopping och sevärdigheter

Text

Säng från hotellet

WHITE GUIDE

The Church

Avnjut en god middag eller ta ett glas på gastropuben och mötesplatsen The Church i centrala Sandviken. Belägen i den spektakulära ombyggnationen av en gammal kyrka, på The Church får du den perfekta mixen av god mat och umgänge.

Bild på tallrik

ÄTA

Kanalkiosken

Upplev vällagad mat med svenska och sydeuropeiska smaker på centralt belägna Kanalkiosken, en hemtrevlig restaurang med kvaliteten i fokus.

Säng från hotellet

ÄTA

O’learys

Njut av god mat och dryck i en avslappnad miljö. Dessutom erbjuder O’learys aktiviteter som shuffleboard, biljard, dart och karaoke. Här kan du även se det bästa och det mesta i sportväg.

Bild på tallrik

WHITE GUIDE

Högbo Brukshotell

En bit utanför Sandviken hittar du populära Högbo Bruk som erbjuder en gastronomisk matupplevelse av här- och närproducerade råvaror. Förutom middag serveras även lunch, eftermiddagsfika och frukost på hotellet.

Mer att äta i Sandviken

Tzatziki

Grekisk kolgrillbar.

Maharane

Indisk restaurang och bar.

Espresso House

Café med bakverk, mackor och sallader.

Maragoni

Konditori.

Hansens

Café och bageri.

Waynes

Café med bakverk, mackor och sallader.

Aktiviteter & sevärdheter

I Sandviken är du alltid nära natur, uteliv och familjevänliga aktiviteter. När du inte är upptagen på curlingmatcher på Göransson Arena finns det mängder av besöksmål och aktiviteter du inte får missa!

Högbo Bruk

Sandvikens vagga med anor från 1630-talet och ett av Järnrikets mest kända besöksmål. Här finns aktiviteter för alla, från stilla brukspromenader till glada äventyr. Caféer och restauranger, spår och service för längdskidor, vandringsleder och gym. Ett friluftsområde med en unik kombination av natur och kulturhistoria. Passa även på att besöka områdets butiker och hantverkare. 

Björk & Berries

Kroppsvård och dofter, ett skönhetsvarumärke med ursprung i den svenska naturen och traditionen.

Gårdshandeln

Goda matvaror från ängar, växthus och hagar i Högbo. Ekologiskt och hållbart så långt som möjligt!

SméJohan

Tillverkning och försäljning av smide året runt.

Glashyttan

Utställningslokal och ateljé av färgstarkt, humoristiskt glashantverk.

Gysinge Bruk

I Järnriket Gästrikland vackert omgivet av Dalälven ligger Gysine Bruk, ett välbevarat vallonbruk med anor från 1600-talet. Bruksmiljön, som är en av Sveriges bäst bevarande, är idag en plats för bland annat utställningar, mat och logi. Missa heller inte Gysinges unika upplevelser. 

Gysinge Centrum för Byggnadsvård

Sveriges första och ledande byggnadsvårdscentrum sedan 1990.

Färnebofjärdens Nationalpark

Fjärdar, forsar, våtmarker och skogar ger dig oförglömliga naturupplevelser.

Benedicks

Butik med försäljning av kläder, inredning- och friluftsartiklar.

Mer att göra i Sandviken

Säng från hotellet

SKIDÅKNING

Kungsberget

Upplev fantastisk skidåkning med hela 25 pister och 16 liftar i populära Kungsberget. Här finns skidåkning för stora som små, med allt från inbjudande barn- och nybörjarbackar till hisnande branter. I direkt anslutning till skidåkningen finner du även ett stort utbud av restauranger och barer, skiduthyrning och närbutik.

Säng från hotellet

ÄVENTYRSBAD

Parkbadet

Bada och lek i äventyrsbadet med fartfyllda rutschkanor, motionssimma i 25-metersbassängen eller njut på relaxavdelningen. Vill du träna erbjuder Parkbadet både gruppaktiviteter och gym.

Säng från hotellet

PADEL

Högbo Padel

Centralt i Sandviken hittar du Högbo Padel, en inomhusanläggning med 5 padelbanor (varav en singelbana). Här hittar du även omklädningsrum, bastu och uthyrning av rackets. 

Ännu mer att göra i Sandviken

Grand Bio

Biograf med tre salonger.

Gallerian

Shoppinggalleria med välkända klädbutiker, apotek, skönhetssalong och restaurang.

Bokhandeln

Gästriklands mest välsorterade bokhandel.

Fritidsbanken

Låna sport- och friluftsutrustning under 14 dagar, även som besökare.

Kulturcentrum

Kulturhus för dig som vill uppleva och skapa kultur.

Shopping i centrum

I Sandvikens centrum finns allt du behöver för att dämpa shoppingsuget.

Turistcenter 

För mer information om besöksmål och aktiviteter i Sandviken, besök Sandvikens Turistcenter. Passa även på att kika på de fina föremål som finns till försäljning från lokala hantverkare. 

Sandvikens Turistcenter/Sandvikens Tourist centre
Visiting address: Folkets Hus, Köpmangatan 5-7
Postal address: SE 811 80 Sandviken. Sweden.
Tel: +46 (0)26-24 13 80 Fax: +46 (0)26-27 97 10
E-mail: sandviken.turism@sandviken.se 

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang