Gå till Startsida
Sök (mobil)

Kultur & sevärdheter

Sandviken har ett brett utbud av konstutställningar, muséer, hantverk och välbevarade bruksmiljöer som bjuder in till såväl historia som lokal shopping och unika restaurangupplevelser. Här finns kulturupplevelser för alla åldrar och smaker!

Någonting för alla

Musiker som spelar fiol

MÖTESPLATS

Kulturcentrum

Bibliotek, musik, teater, konst och omtyckt restaurang på ett och samma ställe. Välkommen att besöka Sandvikens kulturhus!

Övre Hammaren vid dammsjön i Högbo Bruk

HISTORIA

Bruksmiljöer

Bevarade byggnader, naturnära, lokal shopping och svårslagna matupplevelser. Upplev de historiska miljöerna i Gysinge, Hammarby och Högbo Bruk.

Böcker och kontorsmaterial på Rosenlöfs tryckerimuseum

KULTUR

Konst och museum

Historiska hem, tryckerikonst, antika brandbilar, 1800-talsmålningar, hantverk och ett brett utbud av konstnärer. I Sandvikens kommun finns museum och konstgallerier för alla åldrar och smaker.

Kyrktorn

LOKALA GULDKORN

Sevärdheter

Bruksmiljöer, hembygdsgårdar, gravfält, konsthallar, stämningsfulla kyrkor, museum och unika shoppingupplevelser. Ta del av Sandvikens kommuns breda utbud av historiska platser och sevärdheter.

Äldre rött hus med en brunn på gården

ARKITEKTUR

Kulturbyggnader och fornminnen

Res tillbaka till 1600-talet i Koversta Gammelby, upplev fäbodlivet på Slars Ollas eller upptäck vikingagravar vid ett av Gästriklands största gravfält. I Sandviken med omnejd finns kulturhistoria för alla intressen.

Mer kultur och sevärdheter i Sandviken

Hittar du inte det du söker?

Äta & fika
Se & göra
Boende
Evenemang